fbpx

Alles over de solden van 2019 in België

Wanneer beginnen de solden van 2019 in België? Wat zijn de solden in België precies? Op deze pagina lees je alle informatie die je niet wilt missen.

Wanneer beginnen de solden 2019?

De solden vinden in 2019 plaats van 3 januari tot en met 31 januari voor de zomersolden kun je van 1 juli tot en met 31 juli terecht bij veel winkels voor straffe promotie’s.

Wat zijn de solden in België?

De solden vinden elk jaar tweemaal plaats; in de maanden januari en juli kan men in België shoppen met hoge kortingen. De solden zijn de officiële koopjesperiodes in België, waarbij met name seizoensgebonden producten tegen een lage prijs aangeboden kunnen worden – vaak om plaats te maken voor nieuwe collecties. Omdat de solden de enige officiële koopjesperiodes zijn van het jaar is het vaak erg druk in de winkels. Dit zijn ook de enige twee momenten in het jaar waarop winkels kortingen mogen aankondigen met de term ‘solden’. Voorafgaand aan de solden gelden de zogenoemde sperperiode. In deze periode mogen winkels binnen bepaalde sectoren maar beperkte kortingen aanbieden.

Ontdek hier de beste dames solden!

Solden 2019 – online kortingen

Wie liever niet teveel tijd spendeert in de drukke winkelstraten van populaire steden zoals AntwerpenGentBruggeHasselt of Leuven, kan ook gewoon online shoppen. Tijdens de online solden van 2019 profiteer je vaak van extra veel korting. Daarnaast is online winkelen steeds aantrekkelijker door goede service voorwaarden van webwinkels (gratis levering en retourneren), een groot aanbod.

Wintersolden

De koopjesperiode van januari wordt ook wel wintersolden genoemd. Deze vindt altijd plaats van 3 januari t/m 31 januari. Als 3 januari op zondag valt, starten de solden een dag eerder – op 2 januari. Tijdens de wintersolden kun je doorgaans wintercollecties met straffe kortingen aanschaffen, maar daarnaast zijn er vele andere sectoren die stunten met kortingen. Zo is januari ook een populaire maand voor het boeken van een zomervakantie met extra voordeel.

Zomersolden

De solden van juli worden ook wel zomersolden genoemd. Deze vindt altijd plaats van 1 juli t/m 31 juli. Als 1 juli op zondag valt, starten de solden een dag eerder – op 30 juni. De koopjesperiode in de zomer geeft consumenten de mogelijkheid om onder andere zomercollecties met veel korting aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *