fbpx

Het combineren van kleren kun je leren!

Een beetje modeliefhebber heeft er al last van. Een kast vol met kleren, maar niks hebben om aan te trekken. En wanneer je na uren voor de kast staan dan toch een leuk kledingstuk hebt gevonden om aan te trekken, weet je niet hoe je het moet combineren met andere kledingstukken. Waardoor je uiteindelijk weer lekker veilig met een basic outfit de deur uit gaat. 

Ondanks dat tegenwoordig alles bij elkaar gedragen kan worden zoals bijvoorbeeld prints als streepjes, stippels, bloemetjes en dierenprints. Kan het combineren van kledingstukken vaak nog best lastig zijn. Daarom heeft A.D. Fashion wat tips voor jou om te leren combineren en je dus niet meer urenlang voor je kledingkast hoeft te staan:


1. Maak je kledingkast overzichtelijk

Hang bepaalde kleuren bij elkaar voor een duidelijk overzicht van welke kleuren kleding je in je kast hebt. Ook is het handig om je kleding regelmatig uit te zoeken. Wat je niet meer draagt gaat naar zolder (niet weggooien want je weet nooit welke trends weer terugkomen). Een kast met minder kleren maakt het maken van een keuze natuurlijk een stuk gemakkelijker.

2. Zorg voor basiskledingstukken

– Een goede zwarte broek (in de zomer een witte) in je kast
– Een goede jeans die bij jou past
– Een paar basic shirtjes/blousejes (dus zonder print)
– Een basic jasje/blazer
Deze kledingstukken zijn een must in je garderobe omdat ze overal bij gecombineerd kunnen worden. Zorg ook voor voldoende sokken en ondergoed in huis, zodat je daar geen tijd aan kwijt raakt wanneer je snel een leuk outfit moet uitzoeken.


3. Maak combinaties van te voren

Een middagje vrij? Pak dan je favoriete kledingstukken en probeer ze te combineren met andere kleding en accessoires in je kast. Hang de gemaakte combinaties bij elkaar of onthoudt ze, zodat je al een paar outfits klaar hebt liggen. En wanneer je iets nieuws hebt gekocht in een bepaalde print is het handig om gelijk al te kijken bij welke kledingstukken je die print kunt combineren.

4. Draag kleuren die bij jou passen

Om jezelf er nog mooier uit te laten zien is het belangrijk om voor kleuren te kiezen die bij jou passen. Op basis van je kleur ogen, haar- en huidtype kan je erachter komen welk kleurtype je bent. Weet je nog niet welke type je bent? Bekijk het dan hier.

5. Laat kleuren terugkomen

Laat bijvoorbeeld de kleur van je schoenen terugkomen in je outfit. Bijvoorbeeld in je riem, tas, sjaal, jas, armbanden of nagellak. Ook is het handig om verschillende kleuren accessoires te hebben. Een accessoire in een vrolijke kleur kan een basic setje al veel leuker maken.

6. Werk met laagjes

Door te werken met laagjes maak je je outfit net even wat minder basic. Bijvoorbeeld een blouse met daarover een trui. Daarover kan je natuurlijk weer je leren jasje dragen en dan heb je een net iets leuker effect.


7. Blijf kritisch

Koop niet zomaar alles wat in de mode is. Vaak koop je iets maar vind je het bij andere veel leuker staan dan bij jezelf en trek je het zelf nooit aan. Zonde! Koop daarom alleen de trends die echt bij jou passen.

8. Durf

Blijf niet te lang twijfelen over een bepaald setje. Als het past en het je mooi staat dan moet je er voor gaan! Durf te dragen!

Een keer geen zin in het combineren van je kleren?
Wanneer je een keer geen zin hebt om tijd te steken in het combineren van je kleren, ga dan voor een leuke jurk. Bij een jurk hoef je alleen nog maar aan de accessoires te denken en ben je binnen no time klaar!

 

One thought on “Het combineren van kleren kun je leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *